MC Kranj
04 20 20 800 051 441 963 info@megacenter.si Facebook Savska cesta 34, 4000 Kranj
Prošport
04 23 10 240 031 362 629 info@prosport.si Facebook Jernejeva ulica 12, 4000 Kranj
Fitnes King
030 267 965 info@fitnesking.si Facebook Cesta Staneta Žagarja 71, 4000 Kranj

Kranj: 051 441 963 | Prošport: 031 362 629 | Fitnes King030 267 965

Prostor za funkcionalni trening - MegaBox

h5

V Mega Centru Kranj samo za vas prostor za funkcionalne treninge pod imenom MegaBox. Prostor je velik kar 260m2.

V njem lahko uporabljate vse od funkcionalnih naprav, kletk, kettlebellov, vadbenih rekvizitov, pripomočke za hitrost in agilnost, vrvi,…skratka vse kar potrebujete za kakovosten funkcionalni trening.

Uporaba ter vodeni treningi so vključeni v ceno letne / mesečne karte!!!

 

Vodeni funkcionalni treningi

Namen vadb je razviti glavne telesne karakteristike vsakega posameznika, torej moč, vzdržljivost, koordinacijo, mobilnost, obenem pa skozi proces izgubiti odvečne kilograme, učvrstiti telo in pridobiti mišično maso. Treningi so raznovrstni, zaradi česar vam pri vadbi nikoli nebo dolgčas saj boste konstantno spoznavali in se učili novih gibalnih vzorcev ter pilili že naučene.

Izbirate lahko med

Mega Bootcamp

Mega Bootcamp je vadba primerna za vse začetnike ter rekreativce, ki bi se želeli bolje spoznati s funkcionalnim načinom treninga. Gre za interaktiven način vadbe, kjer so naši glavni pripomočki za vadbo lastna teža, elastike, kettlebelli, medicinke in podobno.

 

Glavni cilj vadbe je izboljšanje kondicijske pripravljenosti, kar z drugimi besedami pomeni izboljšanje kardiovaskularne in pljučne funkcije, ki nam bistveno pripomore k boljšemu načinu življenja. Obenem pa boste lahko z vadbo izgubili odvečne kilograme in učvrstili vaše telo. WIN-WIN situacija, kajne?

 

Vadba poteka v skupinah do 15 ljudi, na voljo sta tako jutranji kot tudi popoldanski termin. Treningi so raznoliki, principi se menjavajo iz meseca v mesec, toda cilj ostaja enak – postati najboljša verzija samega sebe!

Power Hour

Gre za funkcionalni trening, s katerim bomo razvijali moc, vzdrzljivost, ravnotezje, eksplozovnost, preoblikovali boste telo ter kurili mascobe. Vadba je sestavljena iz razlicnih vaj kot so pocepi, izpadni koraki, mrtvi dvig, potisk bokov, naravne oblike gibanja poskoki, vlecenja in se in se. Pri vadbi se uporablja pripomocke (utezi, medicinke, elastike, kettlebelle, kolebnice, zoge, vrv, trx,…) ter lastno tezo, tako da bo vadba ves cas tudi izrazito raznolika, kar pomeni vkljucevanje vec misicnih skupin in gibanj vzdolz kineticne verige kot tudi razlicne tipe vadbe (aerobno, anaerobno in kombinacija. Vadba je primerna tako za moške kot za ženske, dobro pripravljene športnike kot tiste malo manj, saj vsakdo lahko prilagodi intenzivnost treninga svoji trenutni telesni pripravljenosti. Zagotovo bo navdušil tudi tiste, ki niso ljubitelji običajnih skupinskih vadb.

Mega WOD

Mega WOD je vadba primerna tako za športnike kot tudi rekreativce. Pomembno je da ima oseba predhodno osnovno znanje osnovnih gibalnih vzorcev,da se lažje in hitreje vključi v vadbeni proces, zato je priporočeno, da nas prvo obiščete na eni izmed naših ur Bootcampa ali pa na Mega Kliniki, ki bo potekalo po dogovoru na tedenski ravni.

 

Glavni cilj vadbe je enakomerno razviti telesno moč, mišično maso, vzdržljivost in gibljivost. Le to dosežemo s kombinacijo vaj z lastno težo, olimpijsko palico, kardio napravami in še mnogimi drugimi pripomočki. Raznolikost pri naših vadbah ne pozna meja, treningi so zanimivi, morda na prvi pogled povsem naključni, ko pa se poglobiš lahko opaziš sistematiko, ki pa je ključnega pomena za dosego dolgoročnih ciljev.

 

Vadba poteka v skupinah od 8 do 12 ljudi, na voljo sta tako jutranji kot popoldanski termin, tako da se za vsakogar najde prost termin.

WOD / Bootcamp
Boot Camp je oblika funkcionalne vadbe, pri kateri so ključne tri stvari – uporaba lastne teže, enakomerno aktiviranje vseh mišičnih skupin in skupinska motivacija. Vaje so tehnično različno zahtevne, vendar jih posameznik brez težav lahko prilagaja svojim zmožnostim in sposobnostim. z vadbo WOD  bo vaše telo pripravljeno za spopad z različnimi fizičnimi izzivi in bo hkrati omogočal nadzor nepredvidljivih situacij tako v različnih športih, kot tudi v čisto vsakdanjih življenjskih okoliščinah. To pomeni, da se boste med vadbo srečali s širokim spektrom naprednih vaj iz športov, kot so powerlifting, olimpijsko dvigovanje uteži, kettlebell lifting, atletika, gimnastika …
Kombinacija WOD-a ter Bootcampa predstavlja celosten in dovršen trening za celotno telo.